PIEC KONWEKCYJNY / CO O NIM WIEMY?



Piec konwekcyjny, to narzędzie bardzo często wykorzystywane z profesjonalnych kuchniach. Posiada on specyficzną budowę, opartą na wymuszeniu ciągu ciepłego powietrza. Jak on działa i jakie posiada zalety?
Czy może rozmyślał ktoś z Was nad zakupem takiego pieca? A jeżeli rozmyślał to zapewne na wstępie zastanawiał się nad zaletami....czyli?

  • Znacznie niższe zużycie energii – dzięki termoobiegowi, nie zużywamy tak dużo mocy na podgrzewanie potraw. 
  • Odpowiednie nawilżenie – dzięki napływowi powietrza z zewnątrz, przyrządzone potrawy są znacznie lepiej nawilżone, co oczywiście sprawia że są smaczniejsze. 
  • Wymuszony przepływ powietrza sprawia, że potrawy podgrzewają się równomiernie. Nie musimy ich przez cały czas obracać.  Super! 
  • Piece o charakterystyce konwekcyjnej umożliwiają nie tylko pieczenie, ale też gotowanie na parze, 



Tak więc piec konwekcyjno parowy jest rozwiązaniem dla tych, którzy szukają urządzenia z funkcją pieczenia oraz gotowania na parze, bez dużych nakładów energii i w jak najkrótszym czasie.
Obróbka termiczna potraw przy wykorzystaniu gorącego powietrza. Piec konwekcyjny to urządzenie godne uwagi.



Monika


 

1 komentarz:

  1. Jak najbardziej godny jest uwagi, ale do zwykłego domu myślę że zbędny.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Miki , Blogger