PIEC KONWEKCYJNY / CO O NIM WIEMY?
Piec konwekcyjny, to narzędzie bardzo
często wykorzystywane z profesjonalnych kuchniach. Posiada on
specyficzną budowę, opartą na wymuszeniu ciągu ciepłego powietrza. Jak
on działa i jakie posiada zalety?
- Znacznie niższe zużycie energii – dzięki termoobiegowi, nie zużywamy tak dużo mocy na podgrzewanie potraw.
- Odpowiednie nawilżenie – dzięki napływowi powietrza z zewnątrz, przyrządzone potrawy są znacznie lepiej nawilżone, co oczywiście sprawia że są smaczniejsze.
- Wymuszony przepływ powietrza sprawia, że potrawy podgrzewają się równomiernie. Nie musimy ich przez cały czas obracać. Super!
- Piece o charakterystyce konwekcyjnej umożliwiają nie tylko pieczenie, ale też gotowanie na parze,
Tak więc piec konwekcyjno parowy jest rozwiązaniem dla tych, którzy szukają urządzenia z funkcją pieczenia oraz gotowania na parze, bez dużych nakładów energii i w jak najkrótszym czasie.
Obróbka termiczna potraw przy wykorzystaniu gorącego powietrza. Piec konwekcyjny to urządzenie godne uwagi.
Monika
Jak najbardziej godny jest uwagi, ale do zwykłego domu myślę że zbędny.
OdpowiedzUsuń